Beszédindítás

Annál a gyermeknél, aki kétéves korára nem kezd szavakat egymáshoz fűzni, mert aktív szókincsét nem alkotja közel 100 szó, nyelvi késésről beszélünk. Ha a beszédfejlődésben elmaradás mutatkozik, az első lépés kideríteni, hogy a háttérben van-e valamilyen szervi ok: fül-orr-gégészeti és audiológiai vizsgálat szükségeltetik, melyre beutalót a gyermek háziorvosa ad. Ha a vizsgálat negatív, tehát nincs szervi oka a beszédkésésnek, akkor logopédiai terápia javasolt a beszédindulásért.

A logopédiai terápia egy elfogadó közegben, sok mozgásos játékkal ösztönzi a hangadást, serkenti a beszédkésztetést. A gyermekek és szüleik  kéz a kézben építik a gyermeki beszédet a foglalkozásokon, majd a terápián szerzett tapasztalatokat a család mindennapjaiba becsempészve otthon is.

A Fülemüle Műhelyben 45 perces szülőcsoportos foglalkozások indulnak, ahová szeretettel várom a gyerekeket szülőjükkel együtt. A csoportba való bekerülés feltétele a fül-orr-gégészeti és audiológiai eredmény, egy logopédiai vizsgálat, valamint legalább 4-6 hónapig kitartó, heti 1 alkalmat kitevő, elkötelezettség. Szülő/kísérő jelenléte a terápián minden alkalommal kötelező.