Homloklebeny tréning/terápia

 

A homloklebeny agyunk azon része, mely felelős többek közt, a gondolkodás, a tervezés, a problémamegoldás, a beszéd, a vázizmok akaratlagos mozgatásáért, az érzelem és a személyiség bizonyos aspektusaiért, valamint a bejövő ingerek osztályozásáért.

A homloklebeny terápiás foglalkozás során agyunknak ezt a részét dolgoztatjuk meg strukturált feladatmegoldások során. Ezekkel a feladatokkal agyunk teljesítőképességét, rendszerező képességét, sebességét jelentősen javíthatjuk. Megtanítjuk figyelmüket egyszerre több dolgon hatásosan rajta tartani, egyidejűleg a külső ingerek kizárásával az adott feladatra összpontosítani.

A program során a mozgást, a beszédet és a gondolkodást kötjük össze olyan gyakorlatokkal, melyek homloklebenyünket intenzíven ingerlik és fejlesztik. A módszer rendszeres gyakorlása hatással van a gondolkodási folyamatokra, az idegrendszeri hálózat megerősítésére és új kapcsolatok létrehozására. Javul a memória, a figyelem, és a mozgás összerendezettsége.  Segíti a gondolkodási folyamatok összetettségének és a kreativitásnak a fejlődését.

A csoportos foglalkozások hetente 1-2 alkalommal 60-90 percet vesznek igénybe. Rövid idejű, rendszeres otthoni gyakorlással érhetjük el a kívánt változásokat.

 

ISKOLÁS csoportunkba várjuk  9-15 éves korig  azokat a gyermekeket, kamaszokat

  •  akik ADHD-val, autizmussal élnek
  •  akik tanulási nehézsége mögött figyelmi problémák állnak, nehezen tudnak koncentrálni feladataikra, sok időt töltenek iskolai feladataikkal, tanulással, ennek ellenére kevéssé eredményesek

  • akik számára nehézséget jelent a rugalmas gondolkodás a hétköznapokban
  • akiknek nem okoz nehézséget a tanulás, egyszerűen csak szívesen dolgoztatnák meg agyukat az iskolában megszokottól eltérő módon- és ezzel még gördülékenyebbé tennék munkájukat

(Gyermekeknél a homloklebeny terápia elkezdésének feltétele, hogy az Alapozó terápia által elérhető mozgásos-idegrendszeri érettség már kialakult legyen. Amennyiben ez még nincs meg, Alapozó terápiával szükséges kezdeni a fejlesztést. Az idegrendszeri érettség feltérképezése céljából gyermekeknél állapotfelmérő vizsgálat előzi meg a csoporthoz csatlakozást.)

A foglalkozás időpontja: kedd/csütörtök 17:15-18:30 – előzetes jelentkezés és állapotfelmérés szükséges 

FELNŐTT csoportunkba várjuk 

  • azokat a felnőtteket, akik figyelmi problémákkal vagy ADHD-val (diagnosztizálva vagy enélkül) élnek , mely megnehezíti a mindennapjaikat (akár a hétköznapi teendők, akár a munka világában)
  • azokat a felnőtteket, akik számára nehézséget okoz a rugalmas alkalmazkodás, gondolkodás a hétköznapi szituációkban
  • azokat az idősödő, idősebb felnőtteket, akik szeretnék minél tovább megőrizni szellemi frissességüket, gondolkodásuk rugalmasságát
  • és azokat a felnőtteket, akik egyszerűen csak szívesen tennének szellemi frissességükért egy új impulzust adó, testileg nem megerőltető, agyuk számára viszont megmozgató, a hétköznapi rutinfeladatoktól eltérő gyakorlatokból felépülő foglalkozáson való részvétellel

Felnőtt csoportjainkban nincsenek intenzív, megerőltető mozgásos feladatok. Életkornak megfelelő, normál egészségi állapot elegendő a csoportban való részvételhez.

A foglalkozás időpontja: csütörtök 18:30-19:30

További információ:

Dulai Viktória 06-30-474-3032

info@fulemulemuhely.hu

facebook.com/fulemulefejlesztofeszek