0-4 éves korú gyermekek fejlettségének felmérése, tanácsadás

Keress bizalommal, ha
  • kérdések merülnek fel benned, hogy csecsemőd, kisgyermeked fejlődése életkorának megfelelő-e
  • tanácstalan vagy, hogy hogyan segíthetnéd fejlődését szülőként legoptimálisabban, milyen játékokkal tölthetnétek közösen az időtöket
  • nevelési kérdések során van nehézséged, ütköztél akadályba
  • elbizonytalanodtál a különböző helyekről özönlő gyermeknevelési tanácsok sokaságában
A felmérés, tanácsadás menete:

A jelentkezést követően emailben küldött, kitöltött és visszaküldött  kérdőív válaszai segítenek számomra átlátni, hogy a várandósság előtti/alatti, születés körüli időszakban és azóta milyen hatások befolyásolhatták gyermeked fejlődését,  aktuálisan milyen nehézségeitek vannak a gyermek fejlődésével vagy nevelésével kapcsolatban.

A személyes találkozás során  azokat a kérdéseket járjuk körül, tárjuk fel, melyek miatt megkerestél, egyúttal a gyermek életkorának megfelelő, játékos helyzetben felmérem a gyermek fejlettségi szintjét a szocializáció, nagymozgások, finommotorika, gondolkodás, nyelvi fejlettség, önellátás területén, erősségeit, s az esetlegesen fejlesztést igénylő területeket.

A felmérést, tanácsadást követően javaslatokkal, tanácsokkal látlak el a továbbiakkal kapcsolatban. Igény, szükség esetén konkrét fejlesztő ötleteket, játékgyűjteményt is összeállítok gyermeked, családotok számára.

Amennyiben indokolt, javaslatot teszek a gyermek további pedagógiai, pszichológiai vagy egészségügyi vizsgálatára, esetlegesen fejlesztés, terápia megkezdéséhez.

Mit ad és mit nem a találkozásunk?

Pedagógusként tudok segítségedre lenni, körbejárni veled a gyermekedet, családot érintő kérdést, az egész rendszereteket szemlélve.

A tanácsadás, szülői konzultáció nem helyettesíti a gyermek rendszeres fejlesztését, a pszichológiai tanácsadást vagy terápiát, ha erre van szükség.